Close
Op het nachtkastje #38
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #38

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Ik heb een beetje het gevoel alsof ik een maand heb overgeslagen, maar dat klopt niet. Ik heb precies gewoon heel wat gelezen sinds de vorige update :D.

Gelezen

 • The lost queen* van Signe Pike speelt zich af in Schotland in de 6de eeuw en is een soort Keltische hervertelling van de legende van Merlin. We maken kennis met de koninklijke tweeling Langueroth en Lailoken die allebei voorbestemd zijn voor iets groots. Lailoken krijgt de kans om een wisdom keeper, een soort druide, te worden. Terwijl Langueroth een koningszoon zal trouwen. Alleen had ze zelf liever ook Wisdom Keeper geworden. Een boeiend verhaal, al merk je duidelijk dat het een eerste deel van een trilogie is (want traag met momenten). Vooral de kennismaking met de Keltische cultuur smaakt naar meer.
 • Eleanor Of Provence trekt naar Engeland om er met de veel oudere koning Henry III te trouwen. Maar aan het hof zijn ze niet tuk op een buitenlandse koningin. Ze raakt al snel bevriend met haar schoonzus Nel die haar oog heeft laten vallen op Simon De Montfort, een vertrouweling van de koning die nog voor veel oproep zal zorgen. The silken rose vertelt het verhaal van deze sterke, maar relatief onbekende, koningin van Engeland en is het eerste boek uit de Rose trilogie die nog twee andere Engelse koninginnen aan het woord zal laten. Graag gelezen!
 • Nog een koninklijk verhaal, het was precies een trend deze maand :). In Before the crown* maken we kennis met de jonge prinses Elizabeth, erfgenaam van de Britse troon ten tijde van WOII. Zij kijkt uit naar de komst van prince Philip Of Mountbatten met kerstmis. Maar niet iedereen vindt de wereldse Philip de perfecte echtgenoot voor de brave Elizabeth. Een mooie inkijk in het jonge leven van het huidige Britse koningspaar. Het voelde soms wat raar om een historisch verhaal te lezen over mensen die nog steeds leven. Voor liefhebbers van The crown, of mensen zoals ik die maar niet aan die serie toekomen en dan maar liever iets lezen over de Windsors.
 • Ik raakte nog eens in de bib en nam vol overtuiging the ashes of London mee. James Marwood moet daarin een moord oplossen ten tijde van The great fire of London in 1666. Hij komt daarbij steeds in contact met Catherine Lovett, een vreemde jonge dame die op zoek is naar haar vader. Ook de koning is naar hem op zoek trouwens, want hij is een regicide (koningsmoordenaar). Naast een inkijk in de de grootste natuurramp ooit op Londense bodem, lees je ook meer over Engeland in de nasleep van de Glorious Revolution van Oliver Cromwell. Een boeiende detective met veel focus op de historische setting, maar ik vond het verhaal niet geweldig. Toch ben ik benieuwd genoeg om ooit het tweede deel eens te proberen.
 • En voor al wie houdt van schilderkunst en/of Italië kan ik the passion of Artemisia aanraden. Deze fictieve biografie vertelt het verhaal van de eerste vrouw die in Firenze werd toegelaten tot de kunstacademie. Verkracht op haar 17de, liefdeloos getrouwd, bevriend met Galileo en Cosimo II de Medici… Deze vrouw heeft heel wat meegemaakt en vervelen doet haar verhaal dus zeker niet, al is Vreeland’s schrijfstijl soms wat droog en afstandelijk.

Volledige reviews van mijn gelezen boeken vind je (nu of binnenkort) op mijn Engelstalige boekenblog In Another Era. Boeken met een * verkreeg ik via Netgalley en de uitgever in ruil voor mijn eerlijke mening op diezelfde boekenblog.

Gekeken

 • Het einde van seizoen 4 van Outlander. Ik wist op voorhand dat ik ging wenen, want tijdens het lezen van het boek had ik het ook al moeilijk. En yes, I did. Ik hou gewoon zo van Young Ian.
 • Met het lief ben ik beginnen kijken naar Knightfall op Netflix. Een vermakelijke serie over de tempeliers in 14de eeuws Parijs op zoek naar de Heilige Graal.
 • Verder niet zo veel, vandaar dat ik zoveel heb gelezen :D.

Meegemaakt

 • Twee weken vakantie. Met enkele dagen naar zee en een uitstap naar het kasteel van Seneffe. Het was heerlijk om er even tussenuit te zijn, al is een staycation ten tijde van #projecthuis niet super ontspannend.
 • Een dagje vrijwilligerswerk met het werk en dat klinkt geweldig leuk. Maar het was tuinieren, en er zijn weinig dingen waar ik meer een hekel aan heb dan tuinieren 😬. Taking one for the team, zekers?
 • Verder nog steeds niet bijsters veel, cause COVID-19. Al ga ik wel een pak vaker naar kantoor ineens en dat is ook wel leuk soms. Beetje extra structuur.

Lukt het daar wat met de septemberdrukte?

0 thoughts on “Op het nachtkastje #38

 1. Ik denk dat ik naar Outlander ga kijken op Netflix, niet mijn genre maar het spreekt mij toch aan en wie weet lees ik ook de boeken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *