Close
Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #2
cof

Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #2

Ergens vorige winter presenteerde ik jullie #projecthuis, met enkele handige FAQ-vragen. Ik verwijs jullie nog steeds graag door voor de wat, hoe, wanneer, waar. Maar het leek me wel de ideale moment om nog eens een update te geven, want er is uiteraard al veel gebeurd.

Hoe ver sta je ermee?

Momenteel staat de ruwbouw bijna volledig. Concreet betekent dit het volgende:

 • Het volledige huis staat in snelbouw
 • Drie van de vier gevels zijn al volledig opgetrokken in muurisolatie & gevelsteen
 • De vierde gevel zit in de helft (en is hopelijk tegen het online gaan van deze post bijna klaar – check!)
 • Het dak zou tegen nu ook moeten liggen. En het is zelfs zo dat ik mijn dakpannen ook nog mooi vind daar vanboven. Dat kiezen was echt heel moeilijk.
 • Volgende stappen: dakpannen, dorpels, dakgoten, uitslijpen voor de elektriciteit en de ramenfirma die komt opmeten.

IMG_20191022_181204.jpg

Ben je blij met de keuzes die je tot nu hebt gemaakt? 

Ik denk het wel. Over het algemeen vlot het echt enorm. Er is maar weinig fout gegaan, behalve dan dat we echt vaak in het weekend met extreem weer te kampen hadden (vaak 30+ graden, of storm met veel wind, of stortregen) en dat dit voor vertraging heeft gezorgd.

De gevelsteen valt in het groot echt heel mooi uit en is helemaal mijn ding, al zal dat na het voegen natuurlijk weer een licht anders beeld geven. Ik ben nog heel benieuwd naar de combinatie met de ramen, deuren en garagepoorten. Het wordt heel spannend om al die kleuren en keuzes definitief samen te zien.

Hoe hou je dit vol? 

Haha, wel waarschijnlijk niet :). Ik heb twee enorme fysieke en mentale dipjes gekend. Eentje in juni, toen bracht juli soelaas wegens bouwverlof en mijn eigen vakantie. Het tweede dipje is momenteel aan de gang, iets met de laatste loodjes enzo.

Het is de combinatie 40u werken op het hoofdberoep en dan ’s avonds tot het donker is en een hele zaterdag die best stevig is. Maar ondertussen zijn de zwaarste zaken voorbij voor de ruwbouw en is het door de week dus iets rustiger. Blijft wel dat ik in een soort van bubbel zit en ik kan niet wachten om deze te mogen doorprikken :).

Maar dus het is met het nodige bloed, zweet en tranen én ook met de nodige trots. De voldoening is voor later en die komt zeker wel. No worries.

cof
cof

Wat heb je al allemaal bijgeleerd?

Toch ook een belangrijke. Naast de nodige technische kennis zijn er ook wel wat levenslessen de revue gepasseerd.

 • Soms kan je iets niet en moet je dat accepteren. Zoals heel zware dingen heffen of bepaalde technische tekeningen begrijpen.
 • Overprikkeling creëert mentale onrust (piekeren, doemdenken) en rust is de enige oplossing.
 • Je kan meer aan dan je denkt.
 • Maar je kan ook minder alleen dan je denkt. Je hebt hulp en troost nodig van anderen.
 • Je hoeft niet altijd een aangename, positieve persoon te zijn. De beste versie die je op dit moment van jezelf kan geven is genoeg.
 • Raad en advies van anderen is goedbedoeld, ook al zitten ze er compleet naast.
 • Sociale media doen op slechte dagen meer kwaad dan goed.

Een korte update deze keer! Keep you posted. 

Welke levenslessen leerde jij de afgelopen tijd? 

0 thoughts on “Hoe zit dat nu eigenlijk met #projecthuis? #2

 1. Wow, dat ziet er al heel mooi uit. Een mooie gevelsteen inderdaad :-). Bouwen is zwaar, dat is jammer genoeg zo, maar het resultaat zal het zeker waard zijn!

 2. Zo gaaf dat je je eigen huis kan laten bouwen. De dakpannen zijn inderdaad mooi. Weet je nu is het zwaar maar als je over 5 jaar terugkijkt op deze periode dan ga je er echt alleen maar blij mee zijn.

 3. Ziet er goed uit zeg! En die gevelsteen gaat inderdaad nog wat veranderen na het voegen, maar zelf vond ik dat het er bij ons alleen maar beter door ging uit zien 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *