Close
Op het nachtkastje #21
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #21

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? En wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Gelezen

 • Nog steeds bezig in deel 3 van de Millenniumtrilogie. De conclusie nadert en ik weet niet of ik mentaal al klaar ben om afscheid te nemen.
 • In Parijs las ik Noord van Sien Volders, je weet wel, de vrouw van Lieven Scheire. Ik denk niet dat ik een negatieve review van dit boek heb gelezen. Sorry, maar dan zal de mijne de eerste zijn. Ik vond het ontzettend melodramatisch, cliché en helemaal geen originele schrijfstijl zoals iedereen dat verwoordde. De schrijfstijl was ontzettend inconsistent en de personages allesbehalve sympathiek. Het boek was dun en alles werd snel afgehaspeld. Enfin, geen fan hier. Overrated much vind ik.
 • Ik ben dan toch eindelijk eens begonnen aan een klassieker. Rebecca van Daphne Du Maurier. Gothic romance wordt het genoemd. Voorlopig is het nog wat wennen en heel inleidend allemaal, maar ben benieuwd of het terecht is dat dit boek de tand des tijds heeft doorstaan. Het leest alvast heel vlot voor een klassieker.

Gekeken

 • Eindelijk begonnen aan Baptiste. Ik vind het één grote mindfuck en heel wat lijnen door elkaar precies. Ik kijk dus liever niet te veel afleveringen na elkaar. Maar goed gemaakt alweer. Ik ben fan!

Meegemaakt

 • Project huis is begonnen en dat heb ik geweten. Er is veel minder tijd voor rust in mijn hoofd. En om boeken uit te lezen, laat staan series te bingen. Maar het loopt goed voorlopig en dat is het belangrijkste.
 • Vijf dagen Parijs. Het was zalig! Ik had helemaal niet verwacht dat Parijs een stad voor mij zou zijn. Want groot, veel verkeer en brede boulevards (en dus helemaal niet meer middeleeuws) en dure winkels en weet ik veel wat allemaal. Maar ik vond het een verrassend fijne stad met veel mooie en rustige plekjes. Belleville en Montmartre zijn by far mijn favoriete wijken.
 • En dus ook één dag naar Versailles. Daar komt ooit een super enthousiaste post over online, of twee. Zoveel foto’s! Nee echt, paleizen en kasteeltjes, ik doe dat zo graag en zeker als ik vrij veel ken van de geschiedenis die zich daar heeft afgespeeld, zoals in Versailles. Ik vond het fantastisch. Gelukkig was het er ook niet te druk. En ik moet nog eens terug. Ah ja!
 • Verder nog heel wat leuke dingen zoals een quiz gewonnen (dat stond op de bucket list), het lief gaan aanmoedigen op de 100km run en genoten van de zon in de wellness.

Uitkijken naar

 • Geen grote dingen gepland voorlopig dus het is uitkijken naar de kleine dinges des levens. Rust. Zon. Gezellige momentjes met vrienden en het lief.
 • Het einde van 40 dagen bloggen. Want ik ben niet meer mee, sorry voor mijn weinige/late reacties alvast. Ik probeer zo veel mogelijk te komen lezen en reageren. En al die korte berichtjes zijn mijn ding sowieso ook wat minder want dan weet ik precies niet wat reageren.

Geblogd

Hoe was jouw maand?

 

0 thoughts on “Op het nachtkastje #21

 1. Normaal hou ik ook niet van die gehypte boeken maar Noord vond ik wel heel goed (zoals ik al reageerde op je Goodreads). Rebecca wil ik ook graag lezen 🙂

 2. Wel, ik vond Noord ook wat overroepen. Ik leefde niet mee met de personages, omdat het allemaal zo snel ging en de dialogen niet diep genoeg waren uitgewerkt. Ik schreef een iets kritischer review op Goodreads, omdat ik het niet volledig wou afbreken. En toen kreeg ik een like van Sien Volders herself. Oeps… Rebecca is één van mijn lievelingsboeken aller tijden. Ik heb nog zo’n oude vergeelde kopie in de boekenkast staan. Heerlijk!

  1. Ja ik vond het echt opvallend hoe er op GR precies alleen maar 4 of 5 sterren recensies waren. Ok, het is niet heel slecht, maar toch zeker ook geen topboek. Rebecca wordt inderdaad met de pagina beter 🙂 we hebben precies wel dezelfde smaak!

   1. Inderdaad, ik ga je volgen op Goodreads… 🙂 Ik las vorig jaar ‘My cousin Rachel’ van Daphne Du Maurier en die vond ik ook echt genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *