Close
Waar ik een hekel aan heb…

Waar ik een hekel aan heb…

Ons ergens aan ergeren, we doen het allemaal. Aan grote dingen. Maar vooral aan kleine dingen. Talitha noemt het pet peeves. Dingen die andere mensen doen en waar je een hekel aan hebt. First world problems dus eigenlijk. Maar oh zo leuk om van je af te schrijven als een ware Cruella De Vil en jezelf in te herkennen (dat doe ik toch altijd bij Talitha haar stukjes ^^). Vandaag: de menseneditie. Want ergeren doe ik me toch vooral aan andere mensen. U bent bij deze gewaarschuwd!

 • Oude mensen in de supermarkt op zaterdag. Ik heb echt niets tegen oude mensen die hele dagen tijd hebben om euhm niets te doen tijdens hun zuurverdiend pensioen. Maar ga dan gewoon niet naar de supermarkt op het enige moment dat het werkvolk – dat meebetaalt voor jullie pensioen – tijd heeft om naar de supermarkt te gaan. Er zijn nog altijd maandagen, dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen. Pas op uw kleinkinderen ofzo op zaterdag.
 • Studenten op vrijdag op de trein tijdens de spitsuren met zo’n grote valies dat ze een Boeiing zouden kunnen neerhalen met het gewicht ervan. Ik heb echt niets tegen studenten die hele dagen tijd hebben om tijdens het academiejaar God weet wat te doen. Maar neem dan gewoon niet de trein op vrijdagavond tussen 5 en 6 als het werkvolk – dat meebetaalt zodat jullie inschrijvingsgeld niet de spuigaten uitloopt zoals in de buurlanden – naar huis gaat en het sowieso al megadruk is. Ofwel heb je les tot 4 en neem je de trein voor 5, ofwel heb je les tot 6 en neem je de trein na 6. Ga je niet naar de les, dan moet je überhaupt niet op mijn systeem komen werken, nah.
 • Ambtenaren die bij alles wat je vraagt kunnen doen alsof je de eerste bent die dat ooit heeft gevraagd in heel hun carrière. En alsof je ze dan met een energievretend karwei hebt opgezadeld omdat ze iets moeten opzoeken op hun computer en dus Facebook moeten sluiten. Wat ontzettend irritant van mij zeg.
 • Mensen die ineens blijven stilstaan in het midden van de stoep, het perron, het gangpad whatever. Want er is een bord dat ze moeten lezen, of ze moeten zo nodig een selfie nemen, of nog beter: ze hebben het lief al zeker 2 minuten niet meer gekust. Ga voor mijn voeten uit. En ga vooral opzij, aan de kant. Je weet wel, zo waar je niet in de weg staat.
 • Mensen die op het moment dat je iets ongezonds in je mond wil stoppen beginnen over hun dieet, allergie of de nieuwe gezondheidstrend die ze willen volgen. Zo van ‘dat mag ik nu niet meer eten se’. Gruwelijk is dat. Ik ga dit toch even lekker opeten en daar van genieten en dat ga je me niet afpakken.
 • Nieuwe gezondheidstrends tout court en de mensen die deze volgen. Uitspraken zoals ‘Brood is ongezond’. Ga weg, mensen eten al meer dan 100 jaar brood, wat geeft jouw het recht om dat niet meer te doen? Eet dat eens gewoon op.
 • Hierbij aansluitend: hoe iedereen ineens in recordtempo een nieuwe allergie ontwikkelt. ‘Ik mag geen… – aangevuld door een willekeurig woord dat eindigt op -ose of -ase – eten’. Wel, ik ben ook allergisch, aan jullie. En het is sowieso niet erg respectvol ten opzichte van mensen die echt wel een voedselallergie hebben, dat is geen pretje geloof mij. Stel u niet zo aan.
 • Mensen die in hokjes denken. Een bloedhekel heb ik eraan en je hoort het de hele dag door. ‘Ja maar, het is nogal een stille, dus die praat daar niet gemakkelijk over’ . Urghh, vraag het hem dan gewoon. ‘In zijn land is dat zo’. Ah ja, goed dat je het zegt. Misschien moet jij ook je eigen land gaan stichten dan, ergens op pluto ofzo. En de grootste lulkoekopmerking aller tijden: ‘Hij is voor de mannen (of vul eender welke minderheidsgroep aan), maar toch wel ok’. Weet je, hij is meer dan ok, jij daarentegen moet dringend naar de dokter (om je tong te laten amputeren) en vooral uit mijn ogen.
 • Een categorie erger dan mensen: kinderen. Altijd en overal. En hun ouders. Ook altijd en overal.

Ik ga stoppen want anders heb ik letterlijk al mijn lezers beledigd vrees ik ^^. Herkenbaar?

Disclaimer: voel je vooral niet aangesproken, dit zijn – zoals ik al zei – kleine hekelpuntjes. Ik ben niet verzuurd, ik haat niemand. Ik doe zelfs sommige dingen onbewust ongetwijfeld ook. Dit lijstje is just for fun.

0 thoughts on “Waar ik een hekel aan heb…

 1. Ik heb met een glimlach gelezen, de meeste puntjes zijn gewoon helemaal terecht. Alleen, en ik ben geen muggezifter, je eerste punt moet je nuanceren; mensen op pensioen moeten niet thuis blijven als jij in de supermarkt bent…én! … ze hebben zelf van hun loon toen ze werkten een groot deel betaald voor “de pensioenen”, net zoals ik en jij nu ook doen. En neen, ik ben nog lang niet op pensioen!

  1. Iedereen heeft absoluut het recht om eender waar en wanneer te zijn. Dit is een vrij land. Dus je hebt absoluut gelijk. Nuance is moeilijk in dit soort sarcastische posts 🙂

 2. Ik erger me daar ook aan hoor, de hordes bejaarden die de tram nemen in de spits terwijl ze alle tijd hebben. Maar goed, dat zal wel eigen aan onze generatie zijn. Later zitten we daar zelf misschien ook tussen ;-).

 3. Herkenbare puntjes 🙂 Iedereen mag zich eens uitlaten over de frustraties en het is inderdaad zo dat je op sommige momenten die dingen niet eens opmerkt. Ik was ook eens kwaad, toen ik na mijn werk rond 18h nog vlug een boodschap moest doen en dan stond er voor mij een bejaard koppel hun overvolle kar op het gemak uit te legen, terwijl ik maar één iets mee had…

  1. Ja het is logisch dat je bepaalde dagen gewoon minder kan hebben dan andere dagen en uiteindelijk ergert ieder van ons zich dan aan dezelfde dingen wat dit soort lijstjes dan weer leuk en herkenbaar maakt.

 4. De meeste puntjes herken ik inderdaad wel. Van mij mag er ook nog bij: smssen of bellen terwijl je fietst.

 5. Haha, zalig! Echt zo herkenbaar om aan dergelijke banaliteiten energie te verliezen als ik een slechte dag heb 😉

 6. Ik herken mezelf in meerdere van de puntjes en tegelijk erger ik me ook aan de mensen uit het merendeel van uw puntjes 😀
  Vooral het laatste, daar kan ik mij op dagen als vandaag mateloos aan ergeren. Waarom wilt ge andere mensen het bestaan van uw kinderen aan doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *