Close
Op het nachtkastje #8
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #8

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Letters

  • Nog steeds in een soort leesdipje, want weinig energie en focus om te lezen, maar toch las ik de afgelopen maand 2 boeken uit die best de moeite waren.
  • Het spel van de engel, dat was één van die boeken die ik dit jaar absoluut wilde lezen. Ik vind Zafon zijn schrijfstijl heel erg de moeite, maar toch deed ik wel lang over het boek. En dat lag niet aan het boek, maar heeft mijn beleving wel wat minder gemaakt. Een paar prachtige inzichten over schrijven en de liefde maken dit de moeite waard. Ik ga deze reeks wel zeker uitlezen. Ooit.
  • Een nieuwe historische topper: Innocent Traitor van Alison Weir. Weir is historicus en schrijft vrij stroef, maar in dit boek komt ze er goed mee weg. Het verhaal gaat over lady Jane Grey, de achternicht van Henry VIII die slechts 9 dagen zou regeren als koningin en tragisch aan haar eind komt. Zeker en vast history nerd materiaal.
  • Heel veel 40 dagen bloggen posts en eerlijk is eerlijk: het is wat veel. Hoe fijn ook: ik merk dat ik te weinig tijd om jullie toffe schrijfsels te lezen, laat staan er op te reageren (sorry!). Ik ben nu ook extra blij dat er nog steeds mensen zijn die hier komen lezen en een reactie achter laten. Dank jullie wel!

Beelden

  • BBC verfilming van Agatha Christie’s 10 kleine negertjes. In ‘And then there were none’ spelen Aiden Turner (Poldark) en Toby Stephens (Black Sails) mee en dat waren 2 doorslaggevende redenen om toch eens een mysterie/thriller te kijken (het waren ook maar 2 afleveringen ^^). Fijne sfeer en goed geacteerd.

Melodie

  • De nieuwe Dua Lipa, want hierop wordt gedanst momenteel en dus moet ik het tempo onder de knie krijgen.

Gedachten

  • Ze gaan alle kanten op tegenwoordig. Dat ziek zijn iets is dat mag stoppen. Dat er de komende tijd heel wat leuke dingen zijn om naar uit te kijken. Dat het bijna tijd is voor paaseitjes <3.

Terugblikken

  • Goed genoeg is ook ok, oftewel Lagom. Dat inzicht is cruciaal de laatste tijd.
  • Zin in een dagje uit, maar wil je tegelijk niet te ver gaan? Dan is s’Hertogenbosch misschien wel iets voor jou.

Om zeker geen goede berichtjes te missen: op welk blogbericht van de afgelopen tijd ben je het meest trots? Ik kom zeker lezen!

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #8

  1. Paaseitjes? Ik heb een maand geleden al een zak verorberd 😊. Oeps! Ze lagen in de Colruyt en ik kon ze niet niet meenemen 😆.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *