Close
Op het nachtkastje #7
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #7

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Letters

 • Al aangekondigd in de vorige update, maar het eerste ‘verplichte’ boek voor de leesdoelen van 2018 is uit. Pillars of the earth was meteen een dikke klepper, maar ik heb genoten van elke pagina.
 • Helemaal niet de schuld van het vorige boek, maar ik zit sinds eind december een klein beetje in een leesdipje. Soms heb je gewoon even wat andere dingen aan je hoofd. Volgens Goodreads zit ik zeker nog op schema, maar ik merk dat mijn gedachten sneller afleiden tijdens het lezen.
 • Toch een boek uitgelezen. De nachtegaal van Kristin Hannah zag ik al vaak passeren. Een verhaal over 2 zussen tijdens WOII. An sich heb ik dit boek wel graag gelezen, maar het was me wat te cliché en te dramatisch om echt lang bij te blijven vrees ik.
 • En dan maar verder gegaan met historische fictie in Tudortijden: Innocent traitor vertelt het verhaal van Lady Jane Grey.

Beelden

 • Seriekes kijken, ook dat komt er maar niet van. Ik genoot zowaar van een kerstmisuitzending. Ik vond de Christmas special van Victoria namelijk echt wel goed. Ik kijk zwaar uit naar een volgend seizoen.

Melodie

 • Niet veel muziek. Wel terug een beetje aan de podcasts. Verschillende uitzendingen aan het testen, misschien wel enkele tips de volgende keer, wie weet! Hebben jullie een favoriete podcast?

Gedachten

 • Het zijn tegelijk zeer gelukkige, maar ook intens trieste en zeker ook frustrerende weken geweest. Ik weet het klinkt allemaal heel paradoxaal (wat een woord!), maar het is nu eenmaal hoe ik mij voel. Rollercoasteremoties all the way momenteel. Toch vind ik dat ik best wat mooie postjes heb gepubliceerd de afgelopen tijd. Deze over verandering bijvoorbeeld.
 • Aan dat leeg blad wordt ondertussen gewerkt: ik plande de afgelopen tijd meerdere tripjes. Eentje naar Lissabon in april bijvoorbeeld. Tips, anyone?
 • #40dagenbloggen, ergens wel zin om meer te gaan schrijven, maar ik weet dat ik daar momenteel niet de tijd voor kan vrijmaken en ik kies dan voor kwaliteit boven kwantiteit. Misschien werk ik wel wat extra dingetjes uit, ik heb wel wat inspiratie. Maar elke dag? Daar pas ik voor. Wel zeer benieuwd naar jullie berichtjes en veel zin om elke dag voldoende blogleesvoer te hebben ;).
 • #ikwilzomer #ikhaatregen #ikhaatsneeuwnogmeer

Terugblikken

Hoe is het met jou de afgelopen tijd? 

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #7

 1. Pillars of the earth is de moeite he! Ik las net het vervolg erop uit (World Without End) en kan ook die absoluut aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *