Close
Liebster award

Liebster award

Het was op kerstavond dat Talitha een stukje schreef over de Liebster Award die ze had ontvangen en ze nomineerde mij – me, moi! – daarop voor de award. Ow yess! Ik ben zelf een enorme fan van de stukjes die Talitha schrijft. Ze is zo heerlijke rechtuit en grappig. Dat we in dezelfde sector werken zorgt ook wel voor gemeenschappelijkheden. Ok genoeg loftrompetten, anders krijgt ze nog sterallures 😉 Volg haar blog gewoon even zelf!

Het principe van de Liebster award is dat je enkele blogs nomineert die je tof vindt en hen enkele vragen voorlegt. Deze bloggers beantwoorden de vragen en stellen op hun beurt enkele vragen aan de bloggers die zij op hun beurt nomineren. En zo gaat het almaar verder.

Talitha bedacht alvast 5 pittige vragen. Dit zijn mijn antwoorden:

Waar ben je heel trots op?

Bam, meteen een knaller. Ik schreef namelijk al eerder een stukje over hoe moeilijk ik het vind om ergens trots op te zijn. Maar ik ga het proberen. En meteen ook even melig doen. Ik ben namelijk best trots op de persoon die ik op mijn 24ste geworden ben. Ik denk dat ik op mijn 16 een bepaald beeld had over waar ik wilde staan op mijn huidige leeftijd. En natuurlijk is het niet allemaal gelopen zoals ik dacht. Maar ik ben wel tevreden met wat het is geworden. Ik heb een vaste job die ik graag doen en een paar echt goede vrienden waar ik altijd terecht kan. Ik blijf ook bijleren en ben soms sterker dan ik denk.

En nee, ik heb mijn leven nog niet helemaal uitgedokterd, maar hey, ik ben ook nog maar 24 hé! Dat lijkt op je 16de oud, maar ik weet wel beter nu ;).

Waar ben je echt heel bang voor?

Haha, nog zo’n persoonlijke. Ik ben niet bang van cliché dingen zoals spinnen, het donker of weet ik veel wat. Ok, ik heb wat dieptevrees. Ergens bovenop staan dat niet vaststaat zoals een ladder of brug of whatever. Nee nee, liever niet. Bang om te vallen dus. Ik haat ook liften waar je kan doorkijken of van die ijzeren industriële trappen met gaten in. Bah bah.

Om met een serieuzere noot te eindigen: ik ben ook bang van het gevoel dat onmacht heet. Heeft te maken met mijn controledrang. Ik haat het als er een situatie is waaraan ik niets kan doen om het beter te maken. Dat je er op moet staan kijken en niets kan doen. Onmacht is het meest verschrikkelijke gevoel ter wereld wat mij betreft.

Wat is je favoriete serie aller tijden?

Dat verandert eigenlijk constant. Sowieso een historische serie! Outlander en Vikings zijn ultieme favorieten, maar deze series zijn nog bezig en kunnen dus nog afzwakken. Dan ga ik voor The Tudors, omdat het ondanks alle onjuistheden een serie is die me nauw aan het hart ligt. Het was een van de eerste kostuumdrama’s waar ik echt verslaafd aan was en ik herbekijk het nog regelmatig (ok, misschien minder dan ik zou willen). Het is mijn favoriete stukje geschiedenis. Het blijft ook goed tot en met de laatste aflevering.

Wat is je ultieme droomberoep? (En je mag dromen, dus zonder beperkingen zoals talent of diploma’s.)

Er zijn verschillende beroepen waarvan ik denk dat ik zo heel graag zou doen, maar ik ben de eerste om te beseffen dat elke job heel wat nadelen heeft ook. Travel blogger lijkt me de max. Gratis reizen en daar over schrijven. Maar dat is ook heel eenzaam volgens mij. En alles begint dan op de duur op elkaar te lijken. Reizen wordt niet meer speciaal.

Copywriter op zelfstandige basis lijkt me ook tof. Maar al die administratie en die financiële onzekerheid… Of eigenaresse van een toffe boekenwinkel met een kopje koffie of thee erbij, maar ook dat is veel onzekerheid en hard werken.

De enige job waar ik op dit moment alles voor zou laten vallen is als ze me vragen om wielerjournaliste te worden of werken bij een wielerploeg als communicatiemedewerker ofzo. Een job in de koers. Ook dat heeft immens veel nadelen (financiële onzekerheid, deadlines, veel van huis), maar schrijven en koers combineren zou wel een droomjob zijn. Daarvoor mogen ze me altijd bellen 😉

Wat zou je een geweldig kerstcadeau vinden? (En het is kerstmis y’all, dus ik bedoel brand new materiële dingen, niks saais zoals gezondheid en liefde!)

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo materieel ingesteld. Als ik iets echt nodig heb zal ik het wel kopen, maar nutteloos geld uitgeven aan dingen doe ik niet vaak. Eerder aan eten haha :). Dus ja, ik ben best saai op dat vlak, sorry!

Moest ik echt geld te veel hebben ga ik voor een hele hoop boeken ofzo, liefst historisch en nog een met boeken gevulde e-reader erbij voor op de trein. Zodat ik de komende twee jaar verder kan met lezen. En wat vliegtuigticketjes. Zo één keer per maand ofzo. Onbetaald verlof nemen en wegwezen. En een sauna, bubbelbad en zwembad voor in de tuin. Ja, dat mag altijd geleverd worden hier zo!

Mijn nominaties

Zo en nu is het tijd voor mijn nominaties. Een moeilijke want ik heb het gevoel dat veel blogs rondom mij recent al een keer genomineerd zijn. Ik ga dus een poging doen om mensen voor de eerste keer te nomineren (dit jaar ^^), sorry als ik zorg voor dubbele nominaties, zie het als een extra compliment! 🙂 Een mix van nieuwe blogs en oude getrouwen die ik zelf al een hele tijd volg.

Tina – Solivagant – omdat haar blog best nog wel wat meer lezers verdient en ik ga haar missen <3

Katrien – Perfect Imperfect – omdat we veel interesses gemeenschappelijk hebben (de koers en communicatie) en ik altijd graag terugkom op haar blog!

Julie – Viedejulie – omdat ik er nog altijd niet in geslaagd ben om haar persoonlijk eens te ontmoeten. Zij is dit jaar met BAS bezig en telkens ze daar weer over schrijft zorgt dat voor een vleugje nostalgie.

Ann – Wannderful – Recent ontdekt, zij deelt altijd hele fijne plekjes binnen en buiten België. Daar kan je altijd inspiratie over gebruiken.

Leen – Puurder Leven – Omdat dit lijstje zonder haar niet compleet zou zijn.

Mijn vragen aan jullie:

 • Waar zou je graag willen staan binnen 5 jaar?
 • Wat is je grootste passie? (de ondertitel van mijn blog is passie als toverwoord voor iets ^^).
 • Welk dier zou je voor één dag willen zijn en waarom?
 • Hoe kom je tot rust?
 • Wat is je favoriete plekje in België?
 • En omdat er nooit genoeg leestips worden doorgegeven: Wat is je favoriete boek aller tijden?

Ik kijk uit naar jullie antwoorden! Iedereen mag trouwens in de comments een poging doen om mijn vragen te beantwoorden – zeer benieuwd!

0 thoughts on “Liebster award

 1. Onze droomjobs liggen dicht bij elkaar, travel blogger en copywriter, maar net zoals jij zie ik de andere kant van de zaak dan weer niet zitten. Leuke antwoorden op de vragen trouwens!

 2. Leuke antwoorden! Heel tof om te lezen. En merci voor alle complimentjes natuurlijk. Tiens, ik moet toch wel vaker eens mensen nomineren, ik krijg er precies zo’n warm gevoel van vanbinnen 😉

  Ik ben bang voor precies dezelfde dingen! Serieus, ik HAAT trappen en liften waar je doorheen kan kijken. Ik ben als de dood voor dingen die niet goed vastzitten (daarom zijn ‘leuke’ dingen zoals een reuzenrad en luchtballons voor mij echt de hel). En ik merk de laatste tijd meer en meer dat de meeste dingen die mij emotioneel van slag maken altijd weer neerkomen op een intens gevoel van onmacht. En oké, ja, ik ben wel zo’n seut die ook bang is voor spinnen 🙁

  1. Haha, dat warm gevoel is graag gedaan 😉 kunnen we dan een groepje starten tegen trappen en liften waar je door kan kijken? Wie verzint dat ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *