Close
Op het nachtkastje #6
Processed with VSCO with g3 preset

Op het nachtkastje #6

In deze rubriek vertel ik jullie wat er leeft tijdens dat spreekwoordelijke laatste uur voor ik ga slapen. Welke boeken ben ik aan het lezen? Aan welke series ben ik hooked? Welke nummers luister ik momenteel? En speelt er nog iets anders door mijn hoofd?

Letters

 • In de kerstvakantie was het plan veel te lezen, maar uiteindelijk bleef het bij één boek. Ik las Norwegian Wood uit van Murakami. En hoewel ik het een mooi boek vond en het vooral goed geschreven is, ben ik nu ook niet compleet van mijn sokken geblazen. Gewoon een mooi typisch Japans verhaal.
 • Ondertussen staat de teller van uitgelezen boeken in 2018 op één. Het zesde deel uit The Last Kingdom serie sleurde mij weer helemaal naar de 10de eeuw, maar tegelijk boeide het net iets minder dan het vorige deel. Misschien ook omdat zoals de titel Death of kings al doet vermoeden er een belangrijk personage sterft, en dat was één van mijn favoriete personages. Snif snif.
 • Eén van mijn leesdoelen dit jaar is om meer uit de eigen kast te lezen dus pakte ik de klepper The pillars of the earth eindelijk eens vast. En hoewel het nog even gaat duren voor ik hem uit heb (900+ pagina’s) zit ik al helemaal in die heerlijke Kingsbridge-sfeer. Het enige jammere is dat ik weet wat er gaat gebeuren omdat ik de serie al gekeken heb jaren geleden, maar het is verfrissend hoe Follett de verschillende perspectieven afwisselt en in elkaar weeft. Veel liefde voor dit boek!
 • Op de trein ben ik gegaan voor gemakkelijke literatuur en een echte guilthy pleasure. Ik zat namelijk even in een kort leesdipje dus laat mij gewoon lezen en niet nadenken. Broeders van het zwaard is een deel uit de Outlander bijserie over Lord John. Heel veel hartjes voor lord John. En hoewel het minder prangend is dan de echte Outlanderboeken (en veel korter) is het gewoon fijn om te lezen. Geen bijblijver, maar ideaal voor op de trein.

Beelden

 • De BBC was op dreef in de kerstvakantie. Zo zonden ze Little women en the miniaturist uit als nieuwe series, allebei gebaseerd op een boek. Little women heb ik bijna uitgekeken en het is een heerlijk verhaal, aan the miniaturist moet ik nog beginnen.
 • Toch ook begonnen aan Big little lies, zoals iedereen blijkbaar. Maar ik vind het vooral tegenvallen #onpopularopinion. Zoveel drama van vrouwen die niets te doen hebben, het is een succesfactor van veel series, maar het werkt niet bij mij. Ik zal het wel uitkijken om de clue mee te hebben en het bespaart me vooral een bestsellerboek uit dat ik nu niet meer moet lezen.

Melodie

 • Weinig naar muziek geluisterd de laatste tijd. Legendary van Welsch arms vind ik wel echt een topper.

Gedachten

 • Dat het beter met me gaat dan in december, want wat een maand was me dat zeg. Dat het daarnaast ook wel megadruk is en het dus nog altijd wel wat zoeken is naar de balans.

Terugblikken

 • Voor wie het nieuwe jaar productief wil beginnen. Ik deelde ooit mijn gouden tip voor meer productiviteit en daar sta ik nog altijd achter.
 • Je favoriete series nog in winterstop? Misschien haal je hier wel inspiratie uit. Drie series die naar mijn bescheiden mening alvast een pak beter zijn dan Big little lies :).

Hoe gaat het met jullie aan het begin van een nieuw jaar?

P.S. Een op het nachtkastje teruglezen? De vorige postjes uit deze reeks vind je hier.

0 thoughts on “Op het nachtkastje #6

 1. Oh ik heb ook Big Little Lies gezien, ik vond het op zich wel goed. Maar bij aflevering drie/vier had ik de clue al door. En achteraf gezien is er eigenlijk veel drama.

  1. Ja, het is op zich goed gemaakt en de soundtrack is top, maar het verhaal is vrij standaard vrouwendrama vind ik. En door alle positieve reacties had ik meer verwacht denk ik.

 2. Ik had van Big Little Lies ook iets meer verwacht.
  Ken Follet daarentegen blijft een topper, deel 3 over Knightsbridge ligt hier al klaar op het nachtkastje.

 3. Big Little Lies ben ik ook aan het kijken maar heb er gemengde gevoelens bij. Ik had het boek al gelezen en vond dat precies wel beter. En die boeken van Ken Follet zijn zalig 🙂 Momenteel ben ik bezig in de opvolger van Pillars of the earth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *