Close
Lichtpuntjes #5

Lichtpuntjes #5

Het is belangrijk om dankbaar te zijn voor die kleine alledaagse dingen die je blij maken. De lichtpuntjes die je door donkere of moeilijke periodes helpen, maar eigenlijk zijn er elke dag kleinere blijmakers om even dankbaar voor te zijn. In mijn Bullet Journal heb ik ook een spread waarin ik die kleine dingen opschrijf. Zo verplicht ik mezelf nog meer om ze bij te houden. En dat maakt het makkelijker om deze rubriek te schrijven natuurlijk 😉

 • Ik heb elk jaar een zware haat-liefde verhouding met de herfst. Ook dit jaar begon het voor mij met ziektekiemen à volonté. En dat vroeg donker worden, brr. Maar eigenlijk heb ik er momenteel wel vrede mee. Ik duik lekker vroeg onder de lakens met een boek.
 • De nazomer viel dit jaar samen met de eerste keer dat ik live naar de cross ging kijken. 2 lichtpuntjes meteen samen ;). Dat was tijdens het jaarlijkse bezoek aan de kuil in Zonhoven. Staan puffen en tegelijk genieten van topsport, dubbel win!
 • Op werk bouwden we al de website en jobdatabank voor YOUCA. Een organisatie die jongerenprojecten in het Zuiden steunt door jongeren van bij ons 1 dag te laten werken bij bedrijven over heel Vlaanderen. Hun ‘loon’ gaat dan naar het goede doel. Wij deden dit jaar voor het eerst mee. Ik kreeg een dagje het gezelschap van Jules én we kregen 2 jonge meisjes uit El Salvador op bezoek. El Salvador is het gevaarlijkste land ter wereld en toch zitten die meisjes vol dromen en toekomstplannen. Ze zijn super geëngageerd en zetten zich in voor hun leeftijdsgenoten. Het was wat onhandig communiceren, zij spraken enkel Spaans, er was gelukkig wel een tolk bij. Maar sommige zaken overschrijden de taalbarrière. Een knuffel op het einde van het gesprek was voldoende om dat kracht bij te zetten.
 • Ik bouw de laatste weken veel tijd in voor mezelf. Weinig verlof en veel drukte op het werk hebben me wat uitgeput. Heerlijk een dagje niemand hoeven te zien is soms zo zalig voor mijn introverte zelf.
 • Puzzelen tijdens de middagpauze samen met collega’s. Geen idee hoe we er ooit zijn opgekomen. Maar even te ogen weg van de computer en vloeken omdat dat ene stukje echt wel niet in de doos zit (maar er gewoon naast ligt ^^).
 • Eindelijk nog eens compleet verslaafd zijn aan een album. Ik was eerst wel even geschrokken dat Beautiful Trauma van P!nk heel volwassen klonk. Het was wat wennen aan de nieuwe stijl, maar ergens past het zo ontzettend bij de levensfase waar ik in zit dat elk lied een betekenis begint te krijgen. Grappig eigenlijk, hoe P!nk zelf een 10tal jaar ouder is, maar op één of andere manier haar nieuwe muziek ook altijd perfect in mijn leven past.
 • Complimenten krijgen. En daar trots om leren te zijn.
 • Mijn reading challenge gehaald hebben en gewoon zo heerlijk in een leesflow zitten. Ik las de afgelopen maanden ook echt enkele toppers!
 • Nieuwe plekjes in België ontdekken. Het was al weer veel te lang geleden dat ik ben gaan wandelen en deze keer deden we het op een toplocatie. Daarover later nog wel meer. Maar hoera voor uitwaaien tijdens de laatste zonnestralen!

Wat maakte jullie blij de afgelopen tijd?

0 thoughts on “Lichtpuntjes #5

 1. Een goede leesflow, daar kan ik ook echt van genieten. Ik voel me niet zo lekker de laatste tijd, maar ik ben aan het lezen in Is It Just Me van Miranda Hart en ik moest om sommige passages zo lachen dat ik er toch weer goed gezind van werd.

 2. Herkenbaar die haat-liefde relatie met de herfst. Ik kan zo genieten van het thuis zijn met dekentje, boek of laptop maar ik kan me ook zo somber voelen.
  Wat goed dat je je challenge al gehaald hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *