Close
Project offline #3: meer magazines

Project offline #3: meer magazines

Hoewel ik in december vol goede moed begon met minder online te zijn, moest ik in april bekennen dat het me nog niet echt gelukt is. Ondertussen ben ik nog altijd verstrengeld met mijn smartphone. Maar met de zomer in zicht merk ik dat ik automatisch iets meer tijd offline spendeer.

In de eerste plaats ben je in juli en augustus natuurlijk vaker een dag of avond weg met vrienden. Terrasjes, bbq, festivals, shoppen en noem maar op. Op zo’n momenten mis ik mijn online media helemaal niet. Ten tweede heb ik de afgelopen tijd belachelijk veel gelezen – zo blijkt uit deze update – en koop ik heel wat (nieuwe) magazines. En dat is vrij nieuw voor mijn doen eigenlijk.

Bij Tina las ik alweer even geleden dat zij een echt magazinemeisje is. Wel ik ben dat eigenlijk nooit geweest. Ja, in het middelbaar las ik natuurlijk ook de Joepie 🙂 (wie niet?), maar verder ben ik echt een boekenmeisje. Graag een – bij voorkeur dik – verhaal waar ik uren in kan verdwalen. Maar nu lees ik ook vaker een magazine letter voor letter uit en ontdek ik ondertussen ook nieuwe boekskes die me interessant lijken. En dat komt project offline alleen meer ten goede 😉

De Flair, TvFamilie, Feeling of Elle zijn niet aan mij besteed. Ik ga op zoek naar die boekjes die net wat meer meerwaarde bieden en die je best ook opnieuw kan lezen (de zogenaamde bibliozines). Even een kort overzicht van mijn favorieten.

Flow Magazine

Het tijdschrift waar ik al het langst fan van ben. Flow gaat over klein geluk, mindfullness en echte mensen. Het is een Nederlands boekje, dat merk je soms wel eens, maar er worden best wel universele thema’s behandeld. Ik hou vooral van hun filosofische en psychologische stukken en wat minder van de paper goodies die er steeds bij zitten. Door Flow ben ik trouwens ooit begonnen met project offline (offline is the new luxury is namelijk één van hun leuzes).

p1050597Ik ben een trouwe fan, maar koop ook zeker niet elke maand het boekje (altijd ook een investering, namelijk 7,50 euro per stuk), het hangt wat van de inhoud af. Soms koop ik hun specials, maar enkel als ze echt 100% mijn ding zijn zoals de special over ‘Mindfullness en creativiteit’. Deze zomer kocht ik voor het eerst hun vakantieboek, ik ben zeer benieuwd wat ik daar van ga vinden!

National Geographic Historia

Wie mij kent weet dat ik een geschiedenisnerd ben. Nu zijn er ontzettend veel geschiedenismagazines op de markt, maar ik vond ze nooit de moeite. Een quest of historia vond ik vaak gewoon lelijk vormgegeven, ongestructureerd en met een enorme focus op de geschiedenis van de laatste 150 jaar (inclusief wereldoorlogen). Laat dat nu niet echt de periode zijn waar mijn hart van volloopt.

Een maand geleden zag ik ‘National Geographic Historia’ liggen in de winkel met Lorenzo De Medici op de cover. Mijn aandacht was getrokken. Na even de inhoudstafel bekeken te hebben zat het snel in mijn tas. Ondertussen heb ik hem bijna uit en ben ik verkocht. Het boekje brengt maar een aantal verhalen, maar behandelt deze erg in de diepte.

Het is ook mooi om te door bladeren en logisch opgebouwd. In deze editie kwamen het oude Rome, het oude Egypte, de Middeleeuwen en dus de renaissance met de Medici’s al aan bod. Helemaal mijn ding! Ik heb al wat nieuwe dingen bijgeleerd ook. Het boekje is duidelijk Nederlands en dus kwam er ook een Nederlands verhaal aan te pas. Op zich vind ik dat niet zo erg, want de Nederlandse geschiedenis krijg je als Belg niet zoveel te horen natuurlijk.

Na wat research blijkt dat dit boekje sinds 2015 op de markt is, 4 keer per jaar verschijnt en de prijs per stuk is 6,95 euro. Helaas hebben ze geen echte website of nieuwsbrief die me op de hoogte houdt van nieuwe issues. Werkpuntje zeg maar!

Bohamontes

Als echte koersfanaat wist ik natuurlijk van het bestaan van dit boekje, al heb ik het nog nooit bewust zien liggen in de krantenwinkel. Nadat op Twitter weer wat mensen zich lovend hebben uitgesproken over de nieuwste editie en mijn Flow van juni na 3 dagen al uit was (het was mooi weer ^^) besloot ik het er toch eens op te wagen.

Een heel boekje over de koers, dat steeds een bepaalde thema behandelt (deze sprinters – eigenlijk niet mijn favoriete coureurs). Bohamontes is van Belgische makelij, een echt bibliozine en dus niet goedkoop (9,95 euro per stuk). Ik heb er al eens doorgebladerd en het is zo clean vormgegeven met enkele karaktervolle foto’s en heel veel tekst en interviews om te lezen. Hier ga ik even zoet mee zijn.

Een oude getrouwe en 2 nieuwe ontdekkingen dus. Tja mindfullness, geschiedenis en koers, het klinkt als de ideale combinatie voor mij. Maar ik ben zeker nog op zoek naar andere aanraders om uit te proberen. Welke tijdschriften verslinden jullie? En lees jij één van bovenstaande magazines ook?

0 thoughts on “Project offline #3: meer magazines

  1. Mijn guilty pleasure is de Libelle. Soms durf ik ook wel eens Flow of Happinez meenemen, maar ik vind ze soms te duur voor wat ze zijn.

    1. Libelle zit hier thuis ook wekelijks in de bus, leuk om door te bladeren wel! Ja goedkoop zijn ze niet, vandaar dat ik altijd de inhoudsopgave check voordat ik ze koop.

  2. Ik lees enkel de Libelle en de Flair, maar die worden me doorgegeven door respectievelijk mijn mama en zus. Vroeger kocht ik regelmatig boekskes met showbizznieuws e.d. maar daar ben ik mee gestopt. Het was mijn geld eigenlijk echt niet waard.

  3. Ik ben een grote Bahamontes fan! Ik heb ze allemaal, zo’n prachtige boekjes, stuk voor stuk. Topjournalistiek ook wel, echt een van de betere magazines op de markt. Flow lees ik ook, mijn abo loopt binnenkort af en Elle België lees ik ook maar ook daar loopt het abo bijna af. Enkel Bahamontes blijf ik vernieuwen. Op den duur had ik meer magazines liggen dan boeken en dat wil ik terug veranderen. De magazines moeten weer de guilty pleasures worden als ik eens vastzit in het station. 🙂 Wat niet wegneemt dat ik Elle en Flow ook wel heel goeie magazines blijf vinden!

    1. Ik ben echt heel benieuwd naar Bohamontes nu! Ja ik heb eigenlijk ook geen abonnementen want dan ligt het nachtkastje snel vol natuurlijk. Ik wil blijven kunnen kiezen wat me op een bepaald moment aanspreekt!

  4. Als je geen fan bent van de paper goodies uit Flow, mag je die altijd doorverpatsen aan mij =D. Hihi! Het vakantieboek heb ik (uiteraard) ook gehaald, maar nog niet in gelezen. Je post is leuk geschreven! Ik herken je er zo in.

    1. Ja die pzper goodies horen natuurlijk echt wel bij Flow, ik zou gewoon nooit hun paper lovers special ofzo kopen, maar dat is idd wel meer iets voor 😉 Ik bewaar het vakantieboek voor de eerstvolgende hete dag denk ik! Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *