Close
September

September

September is altijd een beetje de terugkeer naar de routine: het schooljaar start weer, de sportclubs zetten hun deuren op en op het werk ontwaken heel wat klanten :).

De hoogte- en dieptepunten

September was een maand die echt vliegensvlug voorbij is gegaan precies. Ik genoot nog van het best goede weer. Ik herinner me een lunch met de collega’s op ons dakterras in de zon, met lekkere frieten. Ik hou van die spontaniteit.

Het begin van de maand is altijd even spannend omdat wij mee Open Monumentendag ondersteunen. Maar alles ging goed wat de website betreft en dus pikten we zelf in Leuven, de gaststad dit jaar, een rondleiding mee en we glipten o.a. even binnen in het gerechtsgebouw.

Het laatste weekend ging ik naar de ardennen met vriendinnen. Dat was het eerste weekend dat het herfstweer er wat doorkwam, maar uiteindelijk hebben we twee dagen geen regen gezien. En genoten we van ons huisje met sauna en hottub (die niet zo hot was ^^). Het was echt een 30+ weekend want er werd ook goed uitgerust en iedereen nam regelmatig wat tijd voor zichzelf (introverten onder elkaar). Ik vind het echt fijn als je zo wat mensen vindt om mee weg te gaan die niet verwachten dat elk moment van de dag exciting moet zijn.

We deden ook mooie wandelingen. Op de laatste dag stopten we bij Fondry De Chiens. Waar het eigenlijk helemaal niet zo druk was. Ik voelde wel dat mijn spieren het niet meer gewoon zijn om lang te wandelen en zeker bij het klimmen voelde ik mijn rug. Maar ook dat is een 30+ weekend want de anderen hadden ook hun eigen kwaaltjes ;).

Verder was september best druk ofzo. Vooral met het werk. En ik was ook best moe. Mijn rug betert niet echt, ook al probeer ik er aan te werken, dus komende maand ga ik nog eens wat nieuwe dingen uitproberen om hopelijk de oorzaak te vinden. Maar het voelt als een lange en vermoeiende zoektocht. Met het hoofd ging het iets beter in september. Ik probeer me bepaalde dingen minder aan te trekken, maar op dagen dat ik echt moe ben is dat natuurlijk niet eenvoudig.

Gelezen:

Door de drukte las ik niet zoveel boeken, maar dat ben ik aan het inhalen in oktober.

  • The lady of the English van Elizabeth Chadwick vertelt het verhaal van Mathilda die na de dood van haar vader Henry I strijdt om de troon van Engeland met haar neef koning Stephen. De anarchie is een complexe periode en Chadwick weet dat te vatten. Al is dit niet mijn favoriete boek van haar.
  • The divine fury van B.V. Bishop. Cesare en Carlo moeten weer een moord oplossen in Firenze. Ik hou van deze serie die nog niet vertaald is, maar wel een aanrader voor wie graag moordmysteries leest en tegelijk wat wil bijleren over een historische context.

Hoe was jouw maand?

5 thoughts on “September

  1. Ik heb ook veel last van mijn rug gehad, maar sinds ik collageen neem is het stukken beter!
    Heerlijk zo een weekendje Ardennen, staat bij ons in december gepland

    1. Collageen heb ik nog niet geprobeerd. Bedankt voor de tip. Ik probeer sowieso eerst de oorzaal te vinden zodat we gericht een oplossing kunnen proberen. Ardennen is inderdaad altijd fijn!

  2. September was voor mij een heel goede maand. We gingen nog een weekje op vakantie en nadien had ik lekker veel energie. Helaas is dat niet blijven duren. Oktober kwam en daarmee ook de eerste verkoudheid van het seizoen. Bovendien speelt mijn rug weer op. Balen toch wel! Oud worden he 😉

  3. Half blogland heeft last van zijn rug denk ik! Had het vorige week ook. Wij gaan binnenkort ook naar de Ardennen, kijk er al naar uit ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *