Close
Augustus

Augustus

Augustus was dan eindelijk die echte zomermaand. En het is het startpunt van het experiment om hier met een soort van maandoverzichtjes te werken.

De hoogte- en dieptepunten

Augustus is traditioneel mijn favoriete maand van het jaar. Niet alleen omdat mijn verjaardag erin valt en ik een echt zomerkind ben. Maar ook omdat ik meestal wat vakantie heb. Dit jaar bleef die vakantie beperkt tot één week omdat we in juni al waren weggeweest. In die week gingen we twee nachten naar Rotterdam omdat daar de Tour De France femmes (avec Swift) vertrok en er in twee dagen maar liefst drie ritten (inclusief tijdrit door het centrum) gepland stonden.

Ik ben een grote koersfan en vooral van de vrouwenkoers. Die sport is nog veel toegankelijker en spannender dan bij de mannen en je voelt een soort immense dankbaarheid van de coureurs voor het publiek. Wetende dat de grootste sterren uit Nederland komen, en dat de tour nu startte in dat land, aan het wondermooie Depot, wou ik erbij zijn. Het enige nadeel was dat die tourstart samenviel met die ene dag dat het 35 graden was :D. Dus het werd puffen en toch ook genieten.

Rotterdam is en blijft daarnaast een fijne stad. Na twee dagen koers bezochten we Het Depot en Huis Sonneveld. En liepen we meermaals over de Erasmusbrug.

Nog enkele andere hoogtepunten uit augustus:

  • Een bezoekje aan Gent: we gingen naar het MSK, aten kroketten bij Chapeluur en pizza bij Gigi. En we werden uitgeregend en dus kocht ik er een pull want ze gaven eigenlijk 28 graden, maar het was er maar 18?
  • We gingen twee keer uitrusten in de wellness.
  • Er werd heel veel naar Olympische Spelen gekeken. Ik was een beetje verslaafd deze zomer.
  • Ik ging naar de prachtige openlucht musical Jeanne d’Arc.
  • Er waren twee ontzettend leuke avonden met collega’s in de zomerzon na een lange werkdag.
MSK Gent

Daarnaast moet ik toegeven dat mijn hoofd mijn grootste vijand is momenteel. Ik leef al heel de zomer met een soort onrust in mijn hoofd die irrationeel is. Het lukt me vaak niet dat los te laten. Ik probeer daarom zoveel mogelijk in het moment te leven.

Gelezen:

  • Al het blauw van de hemel van Melissa Da Costa: de zomerroman die op de eerste plaats van alle boekenlijsten staat. Over een jonge man met jongdementie die op roadtrip gaat met een vrouw die hij niet kent. Een boek dat niet goed afloopt, maar wel hartverwarmend is. Misschien een beetje te zoet maar dat mag bij een zomerroman.
  • De wapens van het licht van Ken Follett: een echte klepper uit de Kingsbridge serie. Ik vond deze zeker goed, maar iets te veel gelijkend op de andere boeken. Niet mijn favoriet uit de serie dus.
  • Queen hereafter van Susan Fraser King: fijne historische roman over Margaret Van Schotland.
  • Costanza van Rachel Blackmore: een feministische roman over de liefde van Lorenzo Bernini (de beeldhouwer) en hoeveel onrecht haar wordt aangedaan. Dit einde kwam feller binnen dan ik had verwacht. Zeker als je weet dat Blackmore dit boek is beginnen schrijven na de brutale moord op Sarah Everard in Londen (de vrouw die van straat is geplukt, verkracht en dan vermoord in volle lockdownperiode).

Hoe gaat het met jou?

1 thought on “Augustus

  1. Veel leuke dingen in augustus! Tof dat je naar de start van de tour ging, ook al was het wat heet. Rotterdam is niet echt mijn favoriete stad (minder fan van modernere architectuur), maar er is inderdaad genoeg leuks te doen. En balen dat je zo’n onrustig gevoel hebt, soms is dat lastig van je af te zetten of überhaupt te plaatsen waar het vandaan komt. Hopelijk voelt dat beter in september!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *